7 گام موفقیت در کنکور

7 گام موفقیت در کنکور|seven steps to konkur successs


اول قرار شد که بنده(بابک کمالی) یه کمی در مورد “تفاوت روند آماده شدن یه داوطلب ارشد با یه داوطلب دوره ی لیسانس” صحبت کنم (در حد یه ستون). ولی یه کم حیفم اومد که از این فضا و موقعیت فقط برای این موضوع استفاده کنم (بهتره بگم حیفم اومد که از این فضا بهینه استفاده نکنم- اینطوری جملم به روز تره: )) به خودم گفتم با هم یه گپی می زنیم و یه توصیه هایی دوستانه بهت می کنم، حالا به قول معروف “تو خواه پند گیر، خواه ملال”. بعد هم دوست دارم نظراتت رو باهام در میون بذاری که نشون بدی یه نگاهی به این مطلب انداختی. تا حوصله ت سر نرفته می رم سراغ اصل مطلب.

1- استارت

یکی از مهم ترین اصول و تمایز در ارشد، شروعه. شروع به دلایل متعدد از قبیل فاصله گرفتن از زمان کنکور و پشت نیمکت بودن (بعضی از داوطلبا)، بالا رفتن سن و بزرگتر شدن،فرورفتن دست در جیب !! و …… و هزار بهانه و “ادا و اصول” دیگه که آقا پسرا و دختر خانومای کنکور ارشدی (که حالا دیگه برای خودشون- ممکنه- مرد یا زن کاملی شده باشن) توی دنیای خودشون دارن و با هزار تا مشغله یه دفعه، یه روز، یه جا، آب از لب و لوچش راه می افته و هوس می کنن تحصیلاتشونو تکمیل کنن.

یه داستان یادمه وقتی دانشجو بودم کف حیاط یکی از بچه اصفهونیای زرنگ دانشکده داشت یکی از همشهریاشو نصیحت می کرد (با همون لهجه شیرین که من نمی تونم اداشو درارم) و می گفت: بیبین دادا اگه اهل دو باشی، صبح زود پا می شی می ری می دوی، کسی نیست و نمیانو، شب بیدار بودم و خسته ام و کار داشتم و ….و نمی خوام و نمی تونم و … بهونه است. لُب مطلب این که باید از همین لحظه شروع کنی. چرا که به قول بزرگی:” کسی که امروز را از دست دهد، فردا را نیز از دست داده است” این کار خیلی ساده با در آوردن کتاب ها ،نوشتن درسا و مواد امتحانی، نوشتن زمان های خالی برای مطالعه و …. شروع می شه و خیلی هم سخت نیست. همه ی این روده درازیها  برای این بود گه آقا جون،خانوم محترم همین امروز شروع کن، هر که طاووس  خواهد ….

2- مدیریت زمان

خرق عادت کن. خرق یعنی شکستن. تو این مسیر راهی جز شکستن عادت های بد و جایگزین کردن اونا با عادت های خوب نداری. عادت های خوب مثل برنامه ریزی کردن ، ایجاد الزام برای اجرای برنامه  و پایبندی به آن، نت برداری، مرور منظم،شرکت در آزمون ( آنهم بطور منظم)، مشورت به موقع با مشاوران و … این طوری یاد می گیری که رفته- رفته عادت ها و کارهایی که موجب اتلاف وقت می شن را کنار بگذاری و عاداتی را که استفاده از زمان را بهینه می کنه و خصوصاٌ در راستای هدفه جایگزین کنی.

           ” هین مگو فردا که فرداها گذشت                       تا به کلی نگذرد ایام کشت”

در این مسیر هر روز با قدرت و نیروی بیشتری گام بردار، این عمل نیاز به هدفمندی، داشتن چشم انداز و شناسایی قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدها داره، که بنده در مورد این موارد در مقالات بعدی صحبت خواهم کرد.

3- برنامه ریزی مالی

واسه پول، واسه پول، که …..

یکی از فاکتورهای تأثیر گذار بر هر فعالیت و مسئله ی اجتماعی، پوله! حالا ربط این مسئله با کنکور؟ کنکور نیز از این قاعده مثتتنی نیست. این مطلب یکی از تفاوت های فاحش دانش آموز کنکور لیسانس و بچه کوچولوی سیبیل کلفت ( با پوزش از با نوان عزیز/ البته) کنکور ارشدی همینه.(خصوصاٌ اگه سن و سالی ازش گذشته باشه) حتماٌ بایدمسائل مالی و هزینه ها و همچنین زمان هایی که باید به درس خوندن اختصاص بدی و نمی تونی کار کنی را مورد محاسبه قرار بدی تا وسط راه کم نیاری و از ” اینجا رونده، از اونجا مونده بشی” ( البته زبونم لال). در ضمن اینم بگم که این راه رو به چشم سرمایه گذاری ببین و امید است که در انتهای دوره ی تحصیلات تکمیلی افق و دروازه های جدیدی به سوی شما گشوده شود- انشاءا.. (این تیکش خیلی قلمبه، سلمبه شد- مثل بابابزرگا)

4- هدف گذاری- انتخاب گرایش

البته لا به لای یکی از مطالب بالا هم به هدف اشاره کردم ولی به دلیل اهمیتش باید یکی از عناوین مهم باشه. اول همه هدفت را مشخص کن که بدونی قراره چی بدی و چی بگیری!!

بعد از انتخاب هدف، سراغ انتخاب گرایش برو چون کاملاٌ باید به هدفت وابسته شد و هست. فقط خواهشم اینه که کلنگ کارهایی را که گفتم همین هفته به زمین بزن. جهت یاد آوری :

هدف گذاری-  شروع قوی-  برنامه ریزی- مشورت با مشاورین- انتخاب گرایش

چون خیلی زود دیر می شه: ( فراموش نکن ما در این جا در همه ی مراحل در کنارت هستیم).

5- منابع کارآمد

بعد از مشورت مشاور باید منابع مناسبی را برای مطالعه انتخاب کنی، در این مرحله هم مشاور و مشاوره تأثیر بسزایی داره ولی خودت مهم ترین نقش را بعهده داری، پس خوب دقت کن که این گام مهم موفقیت را محکم بر داری.

6-روش های تست زنی

از روش های تست زنی غافل مشو. یه لحظه با من باش! شاید کمی زیاد حرف زدم ولی این مطالب می تونه ( نه حالا مثل خورشید، بلکه حداقل مثل یه فانوس روشن کننده ی راهت باشه).  افراد زیادی بودن که با قابلیت های فراوان و مطالعه ی زیاد چون سر در لاک خود فرو بردند و از بهترین راه حل ها نتونستن سود ببرن، در واقع تیغ خود را کند کرده و از غافله عقب افتادن. در این راستا اساتید زبده می‌ تونن تو رو در جاده‌ی صعود قرار بدن .در این زمینه همسویی هم،تعیین کننده و استراتژیک محسوب می شه. همواره همسویی با گروهی از افراد که با ما هدف مشترکی دارن برای رسیدن به هدف خیلی کمک کننده ست. بهترین ابزار همسویی شرکت در آزمون های آزمایشیه.

7- نت برداری

گام آخر، نت برداری یا خلاصه برداریه، که یکی از بهترین، کار آمدترین، مؤثرترین، ترترترین….. ترین ابزار در مدیریت زمانه که خود مدیریت زمان هم یکی از ترترترین…..ترین در موفقیت کنکوره. زیاد عرضی نیست در پایان 7 گام موفقیت را به طور خلاصه برات آوردم.

 

دوستدار شما

بابک کمالی

آقای ریاضی

 

لطفاٌ نظرات، پیشنهادات، … لطف، محبت و …

یک کلام یادت نره در نظر سنجی شرکت کنی.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *